понеделник, 29 април 2013 г.

Питбул

питбул
Питбул


Американски Стафордшир Териер("American Staffordshire Terrier") и Американски Питбул Териер (" American Pit Bull Terrier ")са двете основни породи, които се считат за "питбули". В САЩ, кучетата са били известни с имена като Yankee Terrier, Pit Bull Terrier, и American Bull Terrier. Други имена за американски стафордшир териер включват Staffie, Stafford, Staff, Staffy и Amstaff. Породата е била приета за вписване в родословната книга на Американски киноложки клуб през 1936 г.
Американски Питбул Териер ("Питбул") е с произход от Великобритания през 19 век, кучето Pitbull е докарана до Северна Америка от британските имигранти. Питбулите първоначално са били използвани в САЩ от земеделски производители и животновъди за защита, за лов, и за пазачи на добитъка.
Кучетата Питбули са със средни порода, с тегло между 30 и 60 килограма, с къс косъм и разнообразни цветове и модели. Опашката е описан като лост поради своята форма, а главата е с клиновидна форма, с някои малки бръчки по челото. Някои от техните черти са сила, ловкост, интелект, отлични способности катерене, и лоялност към семейство. В Съединените щати, тази порода е била използвана като полицейско куче, защото са много здрави, енергични и гъвкави.
По принцип игриви и послушни ,показват привързаност към непознати в присъствието на собствениците си. държат се добре с деца.Агресивен към непознати кучета, особено тези, които са предизвикателство за него. Питбулът е смел, упорит и непреклонен, и винаги е жаден за вниманието и любовта на стопанина си.Много интелигентни,любопитни и жадни за живот.Веднъж сдобили се с домашен любимец питбул ще се чудите как сте живeли без него до сега :)
Всичко от което се нуждаят е всеки ден да отделяте по 1 час от времето си за тяхната дресировка
куче-питбул

Няма коментари:

Публикуване на коментар