събота, 20 май 2023 г.

Против колит,подуване на корема и диабет тип 2

 

Как да се отървем от неприятното подуване на корема и от газовете които ни мъчат? 

Как можем да отслабнем бързо и лесно?

 Гледах филм в който момиче поръси канела в кафето си и ми стана доста интересно защо го прави и потърсих информация за Канела в интернет.  Попаднах на статия в която пишеше, че (Cinnamon) Канелата е идеален чистач на червата . 
Тъй като имах постоянно болки в корема заради газове( колит) ,започнах и аз да си слагам канела в кафето и след седмица установих,че реално помага. Подуването на корема вече го нямаше. Спря и къркоренето на червата ми ,а беше като "Война на световете". Освен това за два месеца свалих 10 килограма,но тук може да видите как и защо помага Канелата.

 Канела (или корица) в народната медицина често се използва като добавка за храната и традиционен лек за различни здравословни състояния. Има някои изследвания, които показват, че канелата може да има някои положителни ефекти върху проблемите с корема и метаболизма.

Някой от предимствата на канелата, които се споменават във връзка със здравето на корема и метаболизма, включват:


Подобряване на инсулиновата чувствителност

Някои изследвания са показали, че консумацията на канела може да подобри чувствителността към инсулин и да помогне за регулиране на нивата на кръвната захар. Това може да бъде полезно при проблеми с метаболизма и кръвната захар, като например диабет тип 2.

Против проблеми със стомаха,колит,газове и подуване-Канела
Канела-природен лек

Подобряване на храносмилането

Някой изследвания са показали, че канелата може да помогне при забавяне на изпразването на стомаха, което може да допринесе за по-добро храносмилане. Това може да намали някои симптоми, свързани с разстройствата на храносмилателната система, като например газове и колит.

Антиоксидантни свойства

Канелата съдържа високи нива на антиоксиданти, които могат да помогнат за борба със свободните радикали в организма. Това може да подобри общото здравословно състояние и да поддържа функцията на коремната система.

Въпреки тези потенциални предимства, е важно да се отбележи, че дозирането, продължителността на приема и въздействието на канелата могат да варират . 

Няма коментари:

Публикуване на коментар