събота, 20 май 2023 г.

Лесно Отслабване без диета

  

Канелата е известна със своите ароматни и вкусови качества, но се счита и за растение с потенциални ползи за здравето. Някой основни свойства на канелата, които са били обект на научни изследвания са,че:

Канелата помага за отслабване
Канела 


 Ускорява метаболизма

 Някой изследвания са показали, че канелата може да увеличи обмяната на веществата и да подобри метаболизма. По-бързият метаболизъм може да помогне за изгаряне на повече калории и отслабване. 

Подпомага пълноценното хранене

 Канелата има ниско съдържание на калории, но съдържа важни хранителни вещества като фибри, магнезий и калций. Като добавка към здравословната храна, канелата може да помогне за по-добро хранене и усвояване на хранителните вещества.

Антиоксидантни свойства

 Канелата съдържа високи нива на антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали в организма. Антиоксидантите могат да помогнат за защитата на клетките от увреждания и да подпомогнат общото здраве.


  Антибактериални и противогъбични свойства

  Етеричните масла, съдържащи се в канелата, имат доказана активност срещу някои видове бактерии и гъбички. Това ги прави полезни при някои инфекции и кожни проблеми.

Регулиране на кръвната захар

 Канелата може да помогне за подобряване на инсулиновата чувствителност и регулиране на нивата на кръвната захар. Това е особено полезно за хора с диабет или предразположение към развиване на диабет.

Подпомага на здравето на сърцето

 Има доказателства, че консумацията на канела може да помогне за намаляване на нивата на лошия холестерол (LDL) и триглицеридите, което може да подпомогне здравето на сърцето.

Противовъзпалителни свойства

 Канелата се счита за растение с противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат в борбата със възпалителни състояния в организма.

  За бързо и лесно отслабване без диета 

За отслабване е добре да се поставя по половин чаена лъжичка  канела в мляко или кафе ежедневно и  не след дълго ще забележите, че обиколката на талията  значително намалява.




Няма коментари:

Публикуване на коментар